Wat kost het om een website te laten bouwen?

Wat zijn de kosten?

Wij, van XLWebsite kunnen je website bouwen.

Website laten bouwen

Het laten bouwen van een website kost bij XLWebsite tussen de 600 en 1.800 euro afhankelijk van de grootte van de website, het aanleveren van teksten en afbeeldingen.

Hosting

De kosten van de hosting lopen sterk uiteen. De meest normale prijs voor gedeelde hosting is gemiddeld tussen de € 5,- en € 10,- per maand.

Het is wel erg afhankelijk van wat je zoekt. Is jouw doel dat je veel content in de vorm van tekst op jouw website gaat zetten of komt jouw website vol te staan met foto’s of films. Wil je een statische website of wil je een webshop? 

Als je een grote webshop wil gaan bouwen, kan je zo op € 50,- of € 100,- per maand uitkomen. Daarnaast is de snelheid van de hosting belangrijk en daarvoor ben je ook meer geld kwijt. 

Administratiekantoor M. de Bree heeft een website laten maken

Een website laten bouwen in WordPress

De kosten voor WordPress zijn nihil. Dat wil zeggen dat je voor WordPress niets betaald, het is namelijk open source software. Maar waarom WordPress niet echt gratis is, komt door de Thema’s en Plugins die je nodig hebt. 

Daarbij is een professioneel design kosten verhogend, maar ook de veiligheid en snelheid. Het maken van een automatische back-up en het updaten van WordPress zelf en het Thema en de Plugins kunnen geld kosten. Daarin zijn alle prijsklassen terug te vinden.

Hoelang duurt een website laten bouwen

Een website laten bouwen kan 2 tot 4 weken duren. Maar dat hangt erg af van de te ontwikkelen website. Wil je een eenvoudige website met een paar foto’s en 3 tot 5 pagina’s, kan de website snel klaar zijn. En een op maat gemaakte website kan wel een maand of 2 tot 4 in beslag nemen. Er komt best veel bij kijken voordat alles op de juiste manier is ingericht. Allereerst moet er een domeinnaam verzonnen worden.  Het design, de kleuren en lettertype moeten worden uitgezocht. Het menu en de namen van de pagina’s moeten bedacht worden. De afbeeldingen en tekst moeten gemaakt worden. Tijdens het bouwen van de website kan er nog wat anders besloten worden, dan in het begin was bedacht. Er moet waarschijnlijk een cookie-alert geïnstalleerd worden en er kunnen emailadressen aangemaakt worden. Er komt heel wat bij kijken! Gelukkig neemt XLWebsite je veel werk uit handen.

Een website laten maken houdt in:

Werkwijze

Wil je weten hoe het maken van jouw website in zijn werk gaat. Hier wordt uitgelegd welke stappen worden genomen om tot een complete website te komen.

Domeinnaam

Wat nu precies een goede domeinnaam is, is de naam die al weken in uw gedachte zit. Leg die naam vandaag nog vast!

WordPress

Bij XLWebsite maken we een website met uw eigen huisstijl. Samen gaan we aan de slag om het design te maken, die bij uw bedrijf past.

Branche

Kijk hier voor de branches waar wij websites voor maken. Aan iedere branche zit een ander verhaal.

Contact formulier