Teksten voor je website, hoe begin je?

Beginnen met je website

XLWebsite helpt met de teksten voor je website, hoe begin je?

Hoe begin je met de content voor jouw website?

Als je een website laat bouwen wil de webdesigner graag content hebben. Content voor de website is de tekst en de afbeeldingen die je op jouw website wilt (laten) plaatsen. De webdesigner maakt er een mooi en goed leesbare website van.

De volgende gegevens zijn belangrijk om te vermelden:

Over jouw bedrijf

Contactgegevens

Je kan verschillende manieren aanbieden waarop bezoekers contact met jou kunnen opnemen. Een e-mailadres is het meest gebruikelijke en je kunt ook een telefoonnummer vermelden. Een contactformulier op je website staat ook professioneel.

Wie ben je of wie is jouw bedrijf?

Het is erg leuk om te vertellen hoe je bent gestart en hoe je je passie hebt gevonden en daarom dit bedrijf bent gestart, welke ervaring je hebt opgedaan en waar je die ervaring hebt opgedaan en met wie of voor wie je hebt gewerkt.

Daarnaast moet je ook terug te vinden zijn in het handelsregister. Vermeld je btw-nummer en het inschrijvingsnummer van je bedrijf bij de Kamer van Koophandel.

Actueel vestigingsadres

Dit is het adres van waaruit je webwinkel of onderneming wordt gerund. Alleen een postbus vermelden is niet voldoende. Hier staan vaak ook de openingstijden of tijden waarop je bereikbaar bent.

XL website design

Over jouw producten of diensten

SEO toepassen

Belangrijkste kenmerken

Formuleer helder en duidelijk de belangrijkste kenmerken van je producten of diensten. Wijs de bezoeker actief op deze informatie. Omschrijf de werkzaamheden die jij in jouw bedrijf doet, waar je goed in bent of wat jouw specialisatie is.

Jouw Unique Selling Points

Een USP is een uniek kenmerk van jouw product of dienst, waarmee jij jou onderscheidt van de concurrent. Voorbeelden zijn dat je een uniek productieproces hebt, of dat je meer dan 20 jaar ervaring hebt, of dat jouw product nergens goedkoper is. Stel jezelf de vraag op welke manier de producten of diensten uitblinken? Het antwoord daarop zijn jouw unieke verkoopargumenten.

Over bedenktijd, prijzen en bestellen

Bedenktijd

Bij verkoop via internet heb je vaak te maken met een verplichte bedenktijd van minimaal 14 dagen. Informeer de bezoeker hierover als dit van toepassing is op jouw product of dienst.

De prijs

Vermeld de prijzen inclusief btw voor de particuliere klanten. Heb je producten of een dienst voor ondernemers vermeld de prijzen exclusief btw en zet dat erbij. Geef duidelijk aan of de prijs inclusief leveringskosten is. Als er extra kosten zijn (zoals verzendkosten), moet de bezoeker hiervan op de hoogte zijn voordat hij een product in het winkelmandje plaatst.

Over het bestelproces

Beschrijf de stappen van het hele bestelproces en leg uit hoe de bezoeker de bestelling definitief kan maken.

Geef aan of de koopovereenkomst alleen in het Nederlands beschikbaar is of dat je ook andere talen ondersteunt.

XL website design

XLWebsite zorgt ervoor dat alle gegevens op een logische en in het oog springende plaats op je website plaatst, bijvoorbeeld belangrijke gegevens staan bovenaan de pagina of helemaal onderaan elke pagina.

Succes met het starten van jouw unieke teksten!

Vragen van klanten beantwoorden

They Ask, You Answer

Een communicatie boek

Door de vragen van klanten te beantwoorden op jouw website, wordt je online veel beter gevonden. In het boek ‘They Ask, You Answer‘ (aff) wordt uitgebreid uitgelegd hoe deze sales- en marketing-strategie werkt. Op verschillende websites zie je steeds vaker de ‘kennisbank’ verschijnen. Daardoor win je het vertrouwen van jouw toekomstige klanten. 

Impact op content

Het boek maakt jou enthousiast waardoor je meteen met jouw content strategie aan de slag wilt. Je wordt meegenomen in de strategie van vragen en antwoorden en hoe je dit moet aanpakken. Het voordeel voor jou is dat je meer bezoekers op jouw website krijgt, die interesse hebben in jouw dienst of product. Daardoor gaan jouw verkopen omhoog. Dus wat houdt jou tegen? Koop het boek ‘They Ask, You Answer‘ (aff) en ga aan de slag!

Een website laten maken houdt in:

Werkwijze

Wil je weten hoe het maken van jouw website in zijn werk gaat. Hier wordt uitgelegd welke stappen worden genomen om tot een complete website te komen.

Domeinnaam

Wat nu precies een goede domeinnaam is, is de naam die al weken in uw gedachte zit. Leg die naam vandaag nog vast!

WordPress

Bij XLWebsite maken we een website met uw eigen huisstijl. Samen gaan we aan de slag om het design te maken, die bij uw bedrijf past.

Branche

Kijk hier voor de branches waar wij websites voor maken. Aan iedere branche zit een ander verhaal.

SEO toepassen

Zoekmachine optimalisatie. Wij zorgen ervoor dat jouw website hoog in de zoekresultaten komt.

Contact formulier